HUOMIONOSOITUS

03/07/2014

Jäin miettimään tätä sanaa. Sitä, mitä yleisesti ajattelemme sen tarkoittavan ja sitä, mitä se oikeasti tarkoittaa.

 

Huomionosoitus sivistyssanakirjan mukaan tarkoittaa seuraavaa:
 
  1. huomion osoittaminen

  2. huomiota osoittava teko, lahja tms. esim. Joutui merkkipäivänään monien huomionosoitusten kohteeksi.

 

Ensin täytyy kai määrittää myös sana huomio.

Sivistyssanakirjan mukaan se tarkoittaa mm. seuraavaa:

  1. tarkkaav(ais)uus, mielenkiinto, kiinnostus, harrastus, uteliaisuus. esim.

 

Kissani vaatii juuri todennäköisesti huomiota, koska kuulen kuinka se kehrää, näen sivusilmällä tuijotuksen ja tunnen reidessäni tassun taputuksen. Miten siis toimin osoittaakseni hänelle huomiota?

 

Luulen, että moni ajattelee huomionosoituksen olevan sanakirjan toisen kohdan mukaan jotain erityistä, kuten kenties etukäteen suunniteltu teko tai lahjan antaminen, esimerkiksi syntymäpäivänä. Voisiko huomion osoittaminen olla kuitenkin vain huomion osoittamista?

 

Tarkkaavaisuutemme on myös lahja. Nykypäivän arjessa ja kiireessä tämä lahja jää helposti antamatta ja saamatta. Ympärillämme olevat läheisemme, lemmikkimme ja kauniit asiat jäävät vaille huomiotamme, koska päässämme pörrää, kuohuu ja surisee..

 

Kun kissani kehrää, pökkää ja napittaa minua isoilla silmillään ja antaa minulle jakamattoman huomionsa, se on kunnianosoitus ja suuri lahja. Haluan arvostaa sitä. Välillä se vaatii hiukan ponnistelua irrottautua tietokoneen ruudusta, mutta elämä on opettanut minulle, että antamillamme ja saamillamme huomionosoituksilla on viimeinen käyttöpäivä. Tuo ihana kehräävä olento antaa minulle tilaisuuden pysähtyä, rauhoittua ja kertoa elämästä jotain tärkeää.

 

Olen sanonut joskus, että elämää kannattaisi elää niin kuin eläisit toista elämääsi, olisit yhden jo sössinyt ja että nyt sinulla on mahdollisuus korjata edellisessä elämässä tehdyt virheesi.

 

Huomion osoittaminen toiselle ei vaadi paljon. Ei lahjoja, ei erityisiä tekoja vaan vain läsnäoloa ja hiukan tarkkaavaisuutta. Olen huomannut, että kun suuntaan tarkkaavaisuuteni toiseen ja kuuntelen, uteliaisuuteni herää ja huomaan, kuinka kiinnostavia ja rikkaita ihmiset ja ympärillämme olevat asiat ovat. 

 

Huomaan, että kissallani on myös jonkinlainen huomionosoituksen kiintiö. Tarpeeksi huomiota ja hellyyttä saatuaan se kävelee pois omiin oloihinsa. Jään innolla odottamaan seuraavaa huomionosoitusta.      

 

Please reload

Julkaistut kirjoitukset
Please reload

Please reload

"There is no path to happiness. 

Happiness is the path."

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle