Oletko onnellinen?

13/03/2015

Tunnet, että kaikki on hyvin, elämä näyttää valoisalta ja kuulet onnellisen elämän kuiskauksia sisimmässäsi. Et halua muuttaa mitään ja toivot kaiken jatkuvan samanlaisena niin pitkään kuin mahdollista. Tulevaisuus näyttää hyvältä. Elät tasaista, onnellista elämän vaihetta ja rehellisesti arvioiden et todellakaan näe tarvetta muuttaa mitään?

 

On myös mahdollista, että elämässä tuntuu kaikesta ympärillä olevasta huolimatta vähän tyhjältä. Alkaa syntyä kysymyksiä ja jokin sinussa alkaa vaatia vastauksia näihin kysymyksiin. Voit tuntea tyytymättömyyttä ja alat tehdä arviota nykyisestä elämäntilanteestasi. Kysyt itseltäsi: Olenko onnellinen edes hetkittäin?

Elämä ei pysy paikoillaan ja kulkee harvoin tasaisia latuja. Se on jatkuvaa liikettä. Tulee avioeroja, potkut töistä tai sairastuu vakavasti. Nämä asiat laittavat aina jotain liikkeelle.

 

Joskus emme ole itse määrittäneet sitä, mitä haluamme. Silloin on mahdollista, että joku muu kertoo meille, mitä meidän tulee tehdä. Tämä voi tapahtua myös hyvin huomaamattomasti, niin että emme itse tiedosta sitä. Lopulta alamme kuitenkin ehkä rehellisesti pohtia, elämmekö itsemme näköistä elämää ja mikä on oikeasti meille tärkeää?

 

Tunnistatko tyytymättömyyden tunteen vai hautaatko sen jonnekin? Kaikkihan on päältä päin katsottuna kuitenkin ihan hyvin. Usein saatamme etsiä korviketta mielekkäälle elämälle muualta. Voimme yrittää korvata sitä ulkoisilla asioilla. Kuinka moni onkaan huomannut, etteivät juuri ostettu uusi asunto tai auto tuoneetkaan täydellistä tyydytystä? Uudet ihanat kengät tai uusi vaate toivat hetken ilon, jonka jälkeen tyhjä olo jälleen palaa.

 

Elämän eri vaiheita läpi käydessämme saatamme huomata, että omat elämänarvot ovat yksinkertaisesti muuttuneet. Tyhjä olo tai negatiiviset tunteet ovatkin hyväksi ja kuin tienviittoja, jotka kertovat minne meidän tulisi seuraavaksi suunnistaa.

Saattaa olla, että onnellisuus on perustunne, joka on olemassa kunnes jokin suistaa meidät siitä. On luonnollista pyrkiä muuttamaan tyytymättömyyttä aiheuttavia asioita, mutta niitä pakoon juokseminen harvoin auttaa. Siksi ikävilläkin asioilla voi olla positiivinen merkitys elämällemme. Onnellisuus syntyy harvoin sulkemalla silmämme ikäviltä asioilta, vaan kohtaamalla vaikeudet rehellisesti. Sanotaan, että jos teet vain asioita, jotka ovat helppoja, elämästäsi voi tulla vaikeaa, mutta jos teet asioita, jotka ovat aluksi vaikeita, elämästäsi voi tulla helppoa.

 

Itsensä ja omien tunteiden kohtaaminen on sen vuoksi mielestäni yksi tärkeimpiä asioita tiellä onnellisempaan elämään. Se voi tuntua aluksi vaikealta, mutta kokemuksesta voin sanoa, että se helpottaa elämää paljon. Tosin, niin kuin monet muutkin asiat, tämäkin täytyy kokea jokaisen itse.

 

Uskallatko pysähtyä ja hiljentyä kohdataksesi itsesi?    

 

Please reload

Julkaistut kirjoitukset
Please reload

Please reload

"There is no path to happiness. 

Happiness is the path."

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle